Φωτογραφίες από τo Container έξω απο το Λιμεναρχείο Χίου

Φωτογραφίες από τo Container έξω απο το Λιμεναρχείο Χίου
(Χώρος κράτησης από το 2000 μέχρι καλοκαίρι 2002)
 

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ CONTAINERS ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στο λιμάνι της Χίου, δίπλα από την αστυνομία και απέναντι από το λιμεναρχείο. Πολλές φορές  στα δύο εμπορευματοκιβώτια  στοιβάζονταν μέχρι και 100 άτομα.

 

Δύο πρόχειρες τουαλέτες – ελάχιστος χώρος προαυλισμού-άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Διάρκεια κράτησης 3 μήνες.

 

Το ένα container χρησιμοποιoύνταν έως το Νοέμβριο του 2005  από  το Λιμεναρχείο Χίου μέχρι την διεκπεραίωση των τυπικών διαδικασιών κράτησης τους.

 

Διάρκεια προσωρινής κράτησης από 1-3 μέρες.

Φωτογραφίες από τη ΒΙΑΛ -1

Φωτογραφίες από τη ΒΙΑΛ ΧΙΟΥ
(Χώρος κράτησης από το φθινόπωρο 2002 μέχρι και Ιούνιο 2003)
 

ΒΙΑΛ -ΧΙΟΣ

Εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο 7 χλμ. έξω από την πόλη της Χίου, κοντά στο χωριό Χαλκειός. Μέσα στον αχανή χώρο του παλιού εργοστασίου περιφράχτηκε χώρος με ψηλά συρματοπλέγματα και στήθηκαν 20 σκηνές. Η ρευματοδότηση γίνονταν με γεννήτριες τη νύχτα για λόγους φύλαξης. Η θέρμανση ανύπαρκτη, χρησιμοποιούνταν αυτοσχέδια μαγκαλάκια από τενεκέδες. Οι πρόσφυγες κοιμόντουσαν πάνω σε ξύλινες «σχάρες». Οι τουαλέτες  άθλιες με τα λύματα να  πλημμυρίζουν τον χώρο καθημερινά.

Η διάρκεια κράτησης ήταν τρίμηνη χωρίς καμία εξαίρεση.

 
 

Κέντρο Κράτησης στο Μερσινίδι Χίου

Τόπος ιερός, τόπος προσκυνήματος για τους περισσότερους από εμάς.

Όμως αν υψώσεις λίγο το βλέμμα σου και προσπαθήσεις να δεις στην πλαγιά, θα αντικρίσεις έναν άλλο «τόπο», καλά κρυμμένο και απομονωμένο, να φυλάσσει σε containers περισσή απόγνωση και ελπίδα, είναι ο χώρος του καταυλισμού των προσφύγων.


Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Copyright © 2005 - 2019 lathra.
Tuesday the 16th. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr