Open The Islands – no more dead from cold!

 

Με σύνθημα "Ανοίξτε τα νησιά - Όχι άλλοι νεκροί από το κρύο"   πάνω από 80 αλληλέγγυες οργανώσεις συμμετέχουν στη διαμαρτυρία - καταγγελία, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στους νησιωτικούς καταυλισμούς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ενόψει του χειμώνα. Ζητάμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και την λήψη μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για μία ακόμα φορά.
 
Η ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου συνυπογράφει τη Δήλωση και τα Αιτήματα όπως παρουσιάζονται παρακάτω και δημοσιεύονται στον παρακάτω δικτυακό σύνδεσμο.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωγραφία: Γιώργος Μουτάφης

Περισσότερα...

Προβολή της ταινίας "Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση"

Την Τρίτη 4 Απριλίου στις 21:15 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβληθεί η ταινία της Angélique Kourounis "Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση". 
 
Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ελληνογαλίδας δημοσιογράφου Angélique Kourounis ερευνά την οργάνωση του νεοναζιστικού κόμματος, μέσα από συνεντεύξεις με οπαδούς αλλά και με στελέχη του, παρουσιάζοντας το τέρας του φασισμού που γιγαντώνεται καθημερινά δίπλα μας. 
 
Την προβολή της ταινίας, που διοργανώνουν η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου "ΛΑΘΡΑ;" και η νεοσυσταθείσα Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου "Cine Aegean", θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
«ΛΑΘΡΑ;»
Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου.
 
 
 
 

"Οι συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας” εκδήλωση με τον κ. Κωστή Παπαϊωάννου

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία ο κόσμος που εγκλωβίστηκε στα νησιά και στη Χώρα μας, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση, που φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο σκληρή το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα αναλύσει ο κ. Κωστής Παπαϊωάννου τ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Παρασκευή 17/3/2017 και ώρα 19:00 
στη Δ.Κ.Ι.Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής

οι συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας Κωστής Παπαϊωάννου - αφίσα εκδήλωσης 17-3-2016.

link της εκδήλωσης 

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου "ΛΑΘΡΑ;" εκφράζοντας έμπρακτα την αντίθεσή της στην υλοποίηση της συμφωνίας της 20/3 μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας που, μεταξύ άλλων, μετέτρεψε το hotspot της ΒΙΑΛ σε κλειστό κέντρο κράτησης και απέλασης προσφύγων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 2 Απριλίου έξω από το χώρο της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.

Προσυγκέντρωση στις 16:00 μ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο "Καλουτάς".

 «ΛΑΘΡΑ;» - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου

www.lathra.gr

Διάλεξη Γιώργου Τσιάκαλου για το προσφυγικό ζήτημα στην Βιβλιοθήκη Κοραή (18/03/2016)

Μια ομιλία έξω από τα τετριμμένα...
  • Μάθετε γιατί “όποιος αγωνίζεται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το κάνει από μια φοβερή ιδιοτέλεια”!
  • Ακούστε μια διαφορετική απάντηση στο μόνιμο ερώτημα για το ποιοι είναι οι “ρεαλιστές” και ποιοι οι “αφελείς” αυτού του κόσμου...
Ακόμη:
  • Γιατί δεν βρίσκει η Ελλάδα σοβαρή συμπαράσταση από άλλες κυβερνήσεις στο αίτημά της για διαγραφή χρεών;Πώς πολιτεύθηκε η ίδια, όταν ανήκε στους “ρεαλιστές” του κόσμου το 1997;
  • Γιατί δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται τώρα για την απόφαση των άλλων χωρών να κλείσουν τα σύνορα; Τι έπραξε πρώτη το 2011;
  • Γιατί “είναι πιο πιθανό να πέσει πρώτα η Ακρόπολη και μετά ο φράχτης του Έβρου”;
  • Γιατί αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες ως πιο επικίνδυνοι από τους τρομοκράτες της Μπάντερ – Μάινχοφ στη Γερμανία της δεκαετίας του 70;
  • Πώς καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το επιχείρημα ότι “η Ευρώπη δεν χωρά τόσα εκατομμύρια πρόσφυγες”;
  • Πώς εμποδίζουν τα ακροδεξιά ιδεολογήματα την Ελλάδα και την Ευρώπη να κάνουν αυτό που θα τις συνέφερε και οικονομικά;
  • Πόσα “αυτογκόλ” έβαλε η χώρα, για να μετατραπεί σήμερα σε “αποθήκη ψυχών”;
  • Με πόσες Ελλάδες ισοδυναμούν οι μερίδες φαγητού που πρόσφεραν οι κινήσεις πολιτών στους πρόσφυγες μέσα στο 2015;
Οι απαντήσεις σ' αυτά και σ' άλλα πολλά, στο βίντεο που ακολουθεί...μέσα σε μία ώρα.
 
Copyright © 2005 - 2018 lathra.
Wednesday the 23rd. Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Templates. ΛΑΘΡΑ; Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr